Ga naar hoofdinhoud

Opening nationaal skeelerseizoen 2024 op 30 maart

Lentebloesemtocht staat weer op de kalender als opener

 

Ook in 2024 is de Lentebloesemtocht weer de seizoenopening van het Nederlandse skeelerseizoen. De kans wordt weer geboden aan de deelnemers om de omgeving van haar mooiste kant te zien via de mooie routes.

30 maart gaat deze oudste toertocht van het land weer van start vanaf het Skate- en Skeelercentrum Hoornscheveen met afstanden over 20, 40 en 60 kilometer door de afwisselende omgeving. Er wordt gereden door de Veluwse bossen maar ook door de IJsselvallei waar de Hoogwatergeul doorkruist gaat worden.

De 20 kilometer is een aparte afstand, met name bedoeld voor de jongere deelnemers, maar ook beginners en de senioren die liever kiezen voor een kortere afstand zijn hier welkom, de groep wordt begeleid door diverse fietsers.

De skeeleraars die kiezen voor de afstand 40 of 60 kilometer rijden het eerste deel samen in een gesloten peloton, op een gegeven moment splitsen de afstanden en keren beide groepen langs een eigen verdere route terug naar het vertrekpunt bij de skeelerbaan aan de Kommerseweg.

De gehaktballen van Slager Ter Weele zijn al jaren een grote trekker voor deelname aan de Lentebloesemtocht, ook in 2024 staat deze lekkernij van de beste slager van de Veluwe weer op de rijders te wachten in Oene. Ook voor de deelnemers aan de 20 kilometer tocht is er een overheerlijke bal, zij krijgen deze bal bij het clubhuis als ze de tocht hebben volbracht.

De kosten voor de tocht bedragen 8 euro bij voorinschrijving en op de dag zelf moet er 10 euro betaald worden, leden van de organiserende club ontvangen maar liefst € 2,50 korting op de inschrijving.

Voorinschrijven kan via de link op de website van de club, www.skeelerhuus.nl/lentebloesemtocht.  

https://app.clubcollect.com/forms/nl/skov/inschrijving-lentebloesemtocht-2024-8zp9wx 

Inschrijven en aanmelden kan op 30 maart vanaf 9.00 uur en het vertrek staat gepland om 10.00 uur

Meer info over de Lentebloesemtocht is te vinden op www.skeelerhuus.nl of via een mail naar info@skeelerhuus.nl

Back To Top