skip to Main Content

Holland Cup ook in 2022

Nadat de Holland Cup de afgelopen twee edities niet door kon gaan door de coronaproblemen staat voor 2022 weer een nieuwe editie in de planning. En wel op 6, 7 en 8 mei. De wedstrijd is ook in 2022 weer onderdeel van de Europacup Inline Skaten. Dit is een open competitie met deelname vanuit de gehele wereld.

in 2019 had de organisatie bijna 500 deelnemers aan de start uit meer als 20 landen. Naast de Europese landen kwamen de deelnemers o.a. uit Colombia, Venezuela, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland, USA, Australië, Kenia en India.

Het was puzzelen, een aanpassing in het prijzengeld, verhoging van het inschrijfgeld, afspraken met leveranciers, aanpassen van de terreinindeling om tot een bijna sluitende begroting te komen. Er zit nog een klein gaatje wat gedicht moet worden maar dat moet ook lukken in de komende tijd. Met de bijdrage van trouwe sponsor Univé zal er weer een topevenement worden neer gezet. De aanpassingen op het terrein zullen zodanig zijn dat toch de uitstraling behouden blijft.

De verhoging van het inschrijfgeld, is niet iets wat de organisatie heeft doorgevoerd maar de gezamenlijke organisatoren hebben besloten, maar op deze manier komt er wel weer een extra bijdrage binnen, die nu dus heel welkom is.

Inschrijven kan via de Europese site van de Europacup, www.europeancupinline.com.  Als het aantal inschrijvingen van 475 is behaald, sluit de inschrijving.

De organisatie gaat ervan uit dat er weer een “mini-WK” wordt verreden met diverse wereldkampioenen aan de start.

Het is verboden om op ons terrein te barbecuen en of gasflessen te gebruiken. Op last van de brandweer en de vergunning. Houd je hier aan. Overtreding kan verwijdering betekenen.

Back To Top
X