skip to Main Content

Toch groen licht voor Holland Cup skeeleren

 

Het is penningmeester Jannes Wolff van Skeelerclub Oost Veluwe toch gelukt de begroting rond te krijgen voor de Holland Cup die op 1, 2 en 3 mei verreden gaat worden op de skeelerpiste in Heerde. De wedstrijd is ook in 2020 weer onderdeel van de Europacup Inline Skaten. Dit is een open competitie met deelname vanuit de gehele wereld.

Vorig jaar had de organisatie bijna 500 deelnemers aan de start uit meer als 20 landen. Naast de Europese landen kwamen de deelnemers o.a. uit Colombia, Venezuela, Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland, USA, Australië, Kenia en India.

Het was puzzelen, een aanpassing in het prijzengeld, verhoging van het inschrijfgeld, afspraken met leveranciers, aanpassen van de terreinindeling om tot een bijna sluitende begroting te komen. Er zit nog een klein gaatje wat gedicht moet worden maar dat moet ook lukken in de komende tijd. Met de bijdrage van trouwe sponsor Univé zal er weer een topevenement worden neer gezet. De aanpassingen op het terrein zullen zodanig zijn dat toch de uitstraling behouden blijft.

De verhoging van het inschrijfgeld, is niet iets wat de organisatie heeft doorgevoerd maar de gezamenlijke organisatoren hebben besloten, maar op deze manier komt er wel weer een extra bijdrage binnen, die nu dus heel welkom is.

Ondertussen is ook de inschrijving geopend en de eerste inschrijvingen lopen al mooi binnen. Ook aanvragen voor een officiële uitnodiging worden alweer aangevraagd, deze zijn nodig voor de landen waar men een visum aan moet vragen om in Nederland te sporten of om subsidies van de Nationale ministeries aan te vragen. De eerste uitnodigingen zijn al verstuurd naar India, Kenia en Indonesië.

Inschrijven kan via de Europese site van de Europacup, www.europeancupinline.com  Het inschrijfgeld bedraagt tot 1 april 30 euro daarna gaat het bedrag omhoog naar het dubbele bedrag van 60 euro. En als het aantal inschrijvingen van 475 is behaald, sluit de inschrijving.

De organisatie gaat ervan uit dat er weer een “mini-WK” wordt verreden met diverse wereldkampioenen aan de start.

Het is verboden om op ons terrein te barbecuen en of gasflessen te gebruiken. Op last van de brandweer en de vergunning. Houd je hier aan. Overtreding kan verwijdering betekenen.

Here the information about Holland Cup 2019

 

Distances to skate:

Short:     300 meter and 500 meter

Long:      Point and Elemination

Programma:  Raceschema – Raceschedule Holland Cup 2019

Back To Top
X