skip to Main Content

Lentebloesemtocht info

Datum: 30 maart 2019

Inschrijven: vanaf 9.00 uur

Vertrek: 10.00 uur

Adres: Kommerseweg 2a, 8181 LZ  Heerde

Kleedgelegenheid aanwezig

Soort tocht: Pelotonstocht

Afstanden: 20 – 40 – 60 km

Speciaal: Oudste tocht van Nederland (sinds 1986)

Verzorging met een gehaktbal van Slager ter Weele

Leden SKOV krijgen korting bij inschrijving van 1 euro

Daginschrijving

Volwassenen € 8,50
Jeugd € 7,50

Lentebloesemtocht, prima seizoenstart skeeleren                    

 

De deelnemers en organisatie van de Lentebloesemtocht, die zaterdag 30 maart de start in luidde van het nieuwe skeelerseizoen, kunnen terugkijken op een super geslaagd evenement.

Het weer was prima (bijna zomers), de route was afwisselend en heel mooi, de verzorging was goed met natuurlijk de geweldige gehaktballen van Slager ter Weele en de opkomst was ook boven verwachting.

Bijna 100 deelnemers gingen van start over de afstanden 20, 40 en 60 kilometer door de prachtige omgeving van Heerde. De deelnemers van de 20 kilometer hadden een aparte ronde rondom Heerde terwijl de deelnemers aan de 40 en 60 kilometer grotendeels samen reden. Via Heerde werd over de Elburgerweg en de Nieuwe Zuidweg de voet van de knobbel bereikt. De route voerde niet over de Knobbel maar ging linksaf weer richting Epe, waar bij het Ribhouse Texas de eerste verzorgingsstop was. Na de stop werd er via Wissel gereden naar Oene waar men rond 12.00 uur aan kwam bij de slager die vorige week nog weer is bekroond is met de titel Meesterslager. Alle deelnemers konden controleren of dit terecht was. Iedereen was het volmondig eens met deze bekroning, het waren meesterlijke ballen.

Na deze voedende stop ging het verder in de richting van Wapenveld waar in 1986 het toerskeeleren is begonnen met de eerste versie van de Lentebloesemtocht. Via de wegen aan de oostkant van het kanaal kwam de groep bij de laatste verzorgingspost, deze was opgesteld bij het Gemaal. Met een mooi uitzicht over de uiterwaarden van de IJssel. Na de stop werd de tocht voortgezet over het mooie nieuwe fietspad dat door de hoogwatergeul is aangelegd, helemaal tot de inlaat bij Veessen daar werd onderlangs en bovenlangs gereden waarna weer richting werd gezet naar Heerde om even na half drie weer terug te keren op de skeelerbaan waar verschillende rijders nog enkele rondje hebben gereden op de piste met de voor velen niet bekende Vesmaco coating.

Na afloop werd de organisatie door veel rijders bedankt voor de goed georganiseerde tocht, iets waar een organisator altijd blij mee is natuurlijk.

Back To Top
X