Lentebloesemtocht info

Datum: 1 april 2017

Inschrijven: vanaf 9.00 uur

Vertrek: 10.00 uur

Leden SKOV krijgen korting bij inschrijving van 1 euro

Daginschrijving

Volwassenen € 8,50
Jeugd € 7,50

Lentebloesemtocht trekt weer deelnemers uit heel het land    

 

Het skeelertoerseizoen is weer geopend, zaterdag 1 april is de seizoenopening als vanouds weer verreden vanuit Heerde. Skeelerclub Oost Veluwe mocht bijna 100 deelnemers verwelkomen uit heel het land en daarbuiten zelfs ook. Want de Duitse Janina Wolf woont en werkt dan wel in Leiden maar ze moest bij haar vader uit Duitsland komen. Om vier uur in de nacht was ze al vertrokken om op tijd in Heerde te zijn, want meedoen in Heerde dat hoort er voor haar al wel bij.

Nadat eerst de kilometervreters van het afgelopen jaar waren gehuldigd, kon om tien uur het startsein worden gegeven voor de tocht over 40 en 60 kilometer, gevolgd door de groep die 20 kilometer zou gaan rijden. De grootste groep vertrok via de buitenwijk van Heerde, via de Elburgerweg naar de Zuidweg die tot de voet van de Knobbel voerde, van hier werd koers gezet waar bij het Steakhouse aan de Tongerenseweg de eerste verzorgingsstop werd gemaakt, waarna de route weer werd vervolgt naar Oene waar Slager ter Weele al vele jaren zorgt voor een geweldige gehaktbal voor de deelnemers, sommige deelnemers komen vooral voor deze verzorging naar de tocht in Heerde.

Nadat iedereen voorzien was van een gehaktbal werd afscheid genomen van de groep die 40 kilometer wilde rijden, zij reden weer terug naar de skeelerbaan in Heerde. De rijders voor de 60 kilometer vervolgden hun weg in de richting van Terwolde en vandaar weer via Oene terug naar Heerde waar men even na twee uur weer terug keerde bij de skeelerbaan. In het tweede deel van de tocht werden de rijders nog getrakteerd op een regenbuitje maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop kon iedereen weer voldaan huiswaarts keren. Van verschillende kanten kreeg de organisatie nog weer de complimenten voor de organisatie van de tocht, een teken dat men weer genoten had.

Meer informatie over Skeelerclub Oost Veluwe is te vinden op www.skeelerhuus.nl