skip to Main Content

Na schaatsen nu gaan skeeleren

Wat hebben we toch weer een paar dagen kunnen genieten van de volkssport in de winter, het schaatsen. Ondanks beperkende maatregelen voor de ijsbanen konden veel daarbuiten ook genieten van deze sport die bij de eerste nachten met vrieskou iets los maakt bij de Nederlanders. Schaatsen waren bijna niet aan te slepen bij de schaatswinkels, maar velen is het toch gelukt om te genieten van het schaatsen op natuurijs.

Helaas houdt het nu weer op, want de temperaturen komen weer boven het vriespunt en het ijs zal weer verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar het genieten van het rijden op schaatsen hoeft niet te verdwijnen, want op skeelers kan dit gevoel voort gezet worden, en eigenlijk nog wel mooier gemaakt worden want de beperkingen van de plaatsen van bevroren water zijn veel minder, want skeeleren kan op veel meer plaatsen.

Om er veilig mee te beginnen is het goed om eerst te beginnen op een skeelerbaan, en als je het dan verder wilt uitbreiden met skeelertochten in de omgeving is het mogelijk om het in de praktijk te brengen op de openbare weg.

Voor de jeugd is het helemaal een leuke sport, want voor de jeugd wordt er heel veel georganiseerd op de skeelerbanen. Een van de leukste clubs met een skeelerbaan en diverse mogelijkheden voor de jeugd om te skeeleren in een gezellige, sportieve en leuke omgeving, is Skeelerclub Oost Veluwe in Heerde. De skeelerbaan van de club is te vinden aan de Kommerseweg in Heerde. Hier kan getraind worden op de dinsdag en donderdagavond om 18.15 uur onder leiding van enthousiaste trainers.

Indien er belangstelling is om mee te trainen kunnen de aspirant deelnemers contact opnemen met een van de trainers (Monique Roosenboom, tel. 06-45190765) om te informeren of aan te melden voor de training. Info is ook te verkrijgen via mail: info@skeelerhuus.nl. Een aspirant lid mag vier weken gratis meetrainen.

Back To Top
X