skip to Main Content

Lentebloesemtocht, zon overgoten en prima opkomst

Lentebloesemtocht, een topper door de omgeving van Heerde

Zaterdag 26 april werd onder schitterende weersomstandigheden vanaf de skeelerbaan in Heerde de Lentebloesemtocht verreden. Met ruim 100 deelnemers een prima deelname, veel skeeleraars uit het gehele land, maar ook veel (jeugd)leden van de organiserende vereniging, Skeelerclub Oost Veluwe.

Na een groepsfoto voor het vertrek werd door de deelnemers van de 40 en 60 kilometer koers gezet naar de Veluwezoom, waar over mooie wegen via de Elburgerweg en Nieuwe Zuidweg koers werd gezet naar Epe, waar bij het Ribhouse Texas een eerste verzorgingspost werd bezocht. Nadat iedereen hier van een drankje was voorzien werd het landschap verruild voor een meer agrarisch landschap (met soms een agrarische parfum) via Zuuk werd koers gezet naar een belangrijk punt uit de toertocht, Oene. Hier zit Slager ter Weele die het peloton al jaren voorziet van de lekkerste gehaktbal uit de omgeving. Onder andere voor deze bal komen de deelnemers naar deze tocht.

Vanuit Oene wordt weer de richting van Heerde en Wapenveld gevolgde waar met een mooi uitzicht over de IJssel delta een laatste stop voor de deelnemers wordt gemaakt bij het gemaal aan de Werverdijk in Wapenveld. Hierna gaat het door de Hoogwatergeul naar Veessen waar nog even over en onder langs de inlaat van de geul wordt gereden waarna er weer naar Heerde en uiteindelijk naar de skeelerbaan aan de Kommerseweg wordt geskeelerd.

Ondertussen reed de groep met voornamelijk jeugd een route van 20 kilometer die ook richting de hoogwatergeul leidde, dus vanuit Heerde, naar Wapenveld en via het mooie fietspad langs de westoever van de geul naar de inlaat bij Veessen, hierna leidde de route door Heerde weer naar de skeelerbaan.

Na afloop vele complimenten voor de organisatie en de deelnemers konden nog even lekker met elkaar nagenieten waarna men weer uit kon zwermen naar alle delen van het land waar men woont. Deze dag was naast de start van het skeelerseizoen ook weer een terugzien na een winter en coronaperiode waar men elkaar niet gezien had.

Hier de foto’s van de Lentebloesemtocht, de foto’s van de jeugd op de 20 kilometer volgen nog.

https://jannesw.jalbum.net/220326%20Lentebloesemtocht/

Back To Top
X