skip to Main Content

Leden Skeelerclub Oost Veluwe winnen medailles op NK’s

De afgelopen weken stonden in het teken van de verschillende Nationale Kampioenschappen op skeelers. Eerst was er in Achterveld op 24 en 25 juni het NK op de Weg en het NK Marathon terwijl een dag later op zondag in het Amsterdamse Vondelpark de NK 100 meter op het programma stond. Het NK op de baan werd op 15 en 16 juli werd verreden op de skeelerbaan in Rijssen.

Diverse leden van de club streden mee, en enkelen wisten ook door te dringen tot het podium. Veel “net geen podium” plaatsen met 4e, 5e en 6e posities, maar er waren ook gouden medailles te zien.

Op de One Lap weten de Senioren Heren Rémon Kwant en Glenn Nijenhuis, goud en zilver te behalen. Terwijl Simon Wiegman op de Puntenkoers een bronzen medaille op mag halen.

Een dag later weet Gary Hekman een bronzen medaille voor zich op te eisen op een nat en daardoor glibberig parcours.

Op de 100 meter in het Vondelpark, geen leden die medailles winnen, wel iemand die het skeeleren heeft geleerd bij de club in Heerde en nu is doorgegroeid naar de schaatssport en daar al een groot talent wordt gezien in de ploeg van Gerard van Velde, Stefan Westenbroek uit Ommen.

In Rijssen weet Glenn Nijenhuis te bewerkstelligen wat hem in Amsterdam niet lukte, hij wordt kampioen, nu op de 200 meter. Een ander lid van de club Rémon Kwant pakt de zilveren medaille. Dezelfde Kwant pakt nog een keer zilver, maar dan op de 1000 meter en ook nog op de vrijdag in Rijssen is er een zilveren medaille voor Ruurd Dijkstra.

Op de zaterdag is het gesprek van de dag de finale op de 500 meter voor senioren Heren, waarbij Glenn Nijenhuis met Rémon Kwant strijd voor het goud, beide heren raken elkaar bij een actie waar Kwant binnendoor Nijenhuis in wil halen. De jury oordeelt dat Kwant hier fout is en gediskwalificeerd wordt, de finale moet over gereden worden met 3 heren. Nijenhuis moet het hier opnemen tegen de tweeling Kay en Rick Schipper, Nijenhuis is het snelst weg bij de start maar de geraffineerde Schippertjes weten Glenn toch naar een derde plaats terug te wijzen.

Op de Puntenkoers is er voor Simon Wiegman een bronzen medaille bij de Kadetten terwijl Jorian ten Cate bij de Heren Senioren eenzelfde kleur mag ophalen.

Op de afsluitende Aflossingswedstrijden weten enkele clubleden een medaille te winnen. Jasmijn Nieuwenhuis zit bij de Kadetten dames in het team dat 3e weet te worden, net als Simon Wiegman bij de Jongens. Bij de Heren Senioren is er brons voor een team bestaand uit Ewout Beijeman, Jorian ten Cate, Ruben Ligtenberg en Glenn Nijenhuis

Back To Top