skip to Main Content

Jeugd SKOV doet het prima tijdens de Stouwdam Competitie 2022

Het begon met zeer koude omstandigheden tijdens de eerste wedstrijden voor de Stouwdam Competitie in Wierden en Oldebroek, maar in Staphorst was het al weer een stuk aangenamer en in Nijeveen bij de vierde wedstrijd was een jas al niet meer nodig en kon tijdens goede weersomstandigheden genoten worden van mooie wedstrijden.

Bij alle vier de tot nu toe verreden wedstrijden was de opkomt prima, steeds stonden er meer als 100 deelnemers aan de start met vooral bij de categoriën Meisjes Pupillen 2 en 1 grote aantallen, waardoor de jury een zware taak had om alles goed op papier te krijgen, maar ook dat is gelukt door de ervaren juryleden.

Ook vanuit Skeelerclub Oost Veluwe weer een prima opkomst, waarbij ook diverse leden in de top van hun categorie terug te vinden waren. Alleen bij de jongste categorie moet geprobeerd worden om deze leden ook te interesseren voor deze gezellige competitie. De volgende wedstrijd is in Heerde op 28 mei, misschien een goede gelegenheid om aan deze competitie te deel te nemen.

In het klassement na 4 wedstrijden staat Floor van Schoonhoven bij de Pupillen 2 Meisjes op een mooie 17e plaats in een veld van ruim 50 deelneemsters, en dat terwijl ze ook nog een wedstrijd heeft gemist. Manouk Burgmeijer is nog wat bang in een grote groep en heeft een wedstrijd meegedaan, net als Evy Mekelenkamp die in Oldebroek heeft meegedaan en Florine Zunnebeld die in Nijeveen haar eerste wedstrijd reed.

Bij de Pupillen 1 meisjes staat Lauren van de Brink in een sterk veld op de 9e plaats, Mira van Gortel staat in haar eerste seizoen op een mooie 12e plaats, 2 plekjes voor een andere debutant Veerke Zunnebeld, terwijl daar weer twee plaatsjes achter op de 16e plaats in het voorlopige klassement Esmee Klouth terug is te vinden. Fleur van de Beek heeft de eerst wedstrijden door een blessure niet kunnen rijden maar ze was in Nijeveen weer van de partij. Bij de jongens Pupillen 1 staat Caspian Alexander op de eerste plaats met 2 dagoverwinningen.

Bij de Kadetten Meisjes staat Jasmijn Nieuwenhuis op een verdienstelijke 3e plaats, en dat terwijl ze ook nog een wedstrijd heeft gemist. Yfke Raadsveld is in dit klassement terug te vinden op de 9e positie en Tessa Bosman vinden we in haar eerste seizoen terug op de 17e plaats, net twee plekken voor Faye Wierdsma. Bij de Kadetten Jongens is het Simon Wiegman die oppermachtig is in deze categorie en zijn tegenstanders op achterstand weet te rijden.

Bij de Junioren Dames rijden enkele dames sterke wedstrijden, Denice Nieuwenhuis heeft twee wedstrijden gewonnen maar ook twee wedstrijden gemist, waardoor ze op een 4e plaats is te vinden, net voor haar staat Evy van Zoest op een mooie derde plaats. Een positie die ze zal proberen te verbeteren in de komende wedstrijden. Denice Burgmeijer staat op plaats 8 voor Jette Beek en Hylkje van der Woerd die niet alle wedstrijden hebben deelgenomen.

De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 28 mei op de eigen baan in Heerde, waar weer een grote groep rijders van Skeelerclub Oost Veluwe aan de start verwacht wordt.

Back To Top
X