skip to Main Content

Internationale 4-Daagse skeelercompetitie in Heerde en Rijssen

De skeelerverenigingen in Heerde en Rijssen hebben voor het seizoen 2021 de handen in elkaar geslagen en het plan opgevat om een internationaal 4-daags skeelerevenement neer te zetten. Samen met de KNSB zijn deze plannen verder in ontwikkeling gegaan en is er gekomen tot de opzet van de Internationale 4-daagse van 23 t/m 26 juni.

Gestart zal er worden op 23 juni rondom Heerde met een individuele tijdrit naar de Knobbel, waarbij de finish boven op deze heuvel zal liggen. Door het heuvelachtige parcours kan dit gerust een klimtijdrit genoemd worden. Dit zal een tijdrit zijn over ongeveer 7 kilometer, afhankelijk van de plaats die gekozen zal worden als startpunt. Hierover lopen nog verschillende overleggen.

De volgende dag zal het peloton het centrum van Heerde aandoen om daar te strijden op de marathon. De dames en heren pelotons zullen dan door deze Veluwse plaats denderen en strijden om de punten. Door de plaatselijke middenstand ook bij het evenement te betrekken hoopt de organisatie van Skeelerclub Oost Veluwe er een gezellig evenement van te maken.

Voor de vrijdag zal het hele circus zich verplaatsen naar Twente, om neer te strijken in Rijssen, waar op de vrijdagavond de strijd om de punten voor het 4-daagse klassement wordt voortgezet op de marathon in het gezellige centrum.

De 4-daagse zal afgesloten worden op de mooie nieuwe skeelerpiste van Skeelervereniging Rijssen met enkele wedstrijden op de baan.

Over de exacte afstanden die deze dagen verreden zullen worden is nog overleg tussen de organiserende verenigingen en de KNSB.

Met dit nieuwe evenement hopen de verenigingen en de KNSB een mooi nieuw evenement aan de kalender toe te kunnen voegen waarbij ook wordt uitgegaan van een ruime internationale belangstelling, mede door de ruime prijzenpot die men hoopt samen te kunnen stellen met de steun van de sponsoren van beide clubs.

Meer informatie zal de komende tijd bekend worden gemaakt via de websites van beide verenigingen, www.skeelerhuus.nl en www.skeelerverenigingrijssen.nl . Ook via schaatsen.nl en de social media kanalen zal de nodige informatie worden gecommuniceerd.

Back To Top
X