skip to Main Content

FreeWheel in Heerde weer spanning en mooie wedstrijd

De FreeWheel wedstrijd in Heerde betekend meestal een groot deelnemersveld, maar dit keer viel dat wat tegen, maar de ruim 30 deelnemers maakten er wel weer een mooie wedstrijd van. De reden van het kleinere peloton, vakantie, warmte en trainingskampen van de ook schaatsende skeeleraars.

Gelijk vanuit de start gingen de jonkies Joël Haasjes en Marthijn Tuin er gelijk van door. Ze konden een paar rondes uit de klauwen van het peloton blijven maar werden uiteindelijk toch weer opgeslokt. Hierna volgden nog vele aanvallen waarbij eerst Arno Kruims en Jurrian Haasjes een ronde wisten te pakken, waarna ook Aleid Klompmaker een ronde wist te pakken. Samen slaagde het drietal er nog een keer in een ronde te pakken. Waarna de drie samen mochten sprinten voor de overwinning. Klompmaker probeerde in de eindfase nog een paar maal weg te komen, wetend dat zijn sprint niet ze geweldig is. Uiteindelijk wist Kruims (de enige Heren1 rijder) Haasjes te verslaan. Klompmaker werd derde, maar tweede bij de Heren 2 dus. Verrassend als derde bij de Heren2, de nog maar 15-jarige Joël Haasjes.

Bij de dames ook een mooie strijd waarbij Thirza Gorkink zich veel van voren liet zien, ze reed zelfs diverse malen voor het herenpeloton uit. Voordat ze ging finishen wist ze zelfs nog een ruime voorsprong op te bouwen op het herenpeloton. Met haar sterkte rijden wist ze zelfs Denice Nieuwenhuis die haar lang kon volgen zelfs op een ronde te rijden. Nieuwenhuis werd de 2e dame voor Esther Korenberg die als derde lid van de organiserende vereniging het podium mocht beklimmen.

Bij de Masters was het Sjoerd Plantinga die op het eind met Thirza Gorkink mee kon rijden en uit de greep van het peloton kon blijven. Hans van de Wetering werd netjes tweede voor de Nationaal kampioen Wim Kwakkel.

Een mooie wedstrijd in deze mooie regionale competitie die haar volgende wedstrijd in Oldebroek op 17 augustus op de kalender heeft staan.

Back To Top