Ga naar hoofdinhoud

Bijna 100 deelnemers bij Lentebloesemtocht

Lentebloesemtocht weer een succesvolle start van het skeelerseizoen

 

Op zaterdag 18 maart was het weer een drukte van jewelste op de skeelerbaan in Heerde, want toen stond de start van het skeelerseizoen weer op het programma met de Lentebloesemtocht, de jaarlijkse start van het skeelerseizoen. Er waren tochten over 20, 40 en 60 kilometer.

Daarnaast was er ook nog een trainingsdag voor trainers en wedstrijdrijders uit het gehele land met ruim 50 deelnemers en als gastdocent Michel Mulder. Hierbij stonden ook ruim 50 deelnemers op de wielen.

Aan de toertocht namen zo’n 100 deelnemers mee waarvan ongeveer 25 deelnemers (overwegend de jongere jeugd) van start gingen voor 20 kilometer en de rest in de groep voor 40 en 60 kilometer vertrok.

Rond de klok van 10 vertrok de groep van 20 km richting Wapenveld. Na een km of 5 was er een meisje die een blaar op haar hak had deze werd behandeld ze trok haar skeeler weer aan en reed de 20km heel dapper uit.  Vanuit Wapenveld is de groep de dijk van de hoog watergeul op gegaan richting Veessen. Halverwege de dijk stond er een drinkpost. Er was Ranja met iets lekkers voor de jeugd en koffie of thee voor de o zo belangrijke vrijwilligers/begeleiders.

Hierna vertrokken wij verder over de dijk richting Veessen. De jeugd had het wel zwaar want er stond nogal wat tegenwind. Maar goed, de dappere jeugd klaagde niet en ging gewoon door. Aan het einde van de dijk reden we richting Markluiden waar ook nog een drinkpost stond, de laatste.

Hiervandaan reden wij via de Veerstraat en dan Kamperweg richting de club. Op het dorp hadden onze verkeersregelaars het druk. Maar complimenten voor hen. Door goed werk en communicatie van de verkeersregelaars en een ouder die met de auto en alarmlichten aan voorop reed hadden de skeeleraars vrij baan om veilig bij de club aan te komen.

Eenmaal aangekomen bij de club stond er een erehaag van ouders die de jeugd onder een applaus ontvingen.

Nu konden de skeelers uit en een lekkere gehaktbal gaan eten van Slagerij ter Weele uit Oene.

De groep voor de 40 en 60 kilometer ging op weg via de buitenwijken van Heerde naar de Elburgerweg, en daarna via de Nieuwe Zuidweg op weg naar Epe waar bij Ribhouse Texas een eerste stop werd gemaakt voor en drankje. Hierna voerde de route via Wissen in de richting van Oene waar een tweede stop op het programma stond bij Slagerij ter Weele, die al vele jaren de deelnemers voorziet van een overheerlijke gehaktbal. Deze lekkernij ging er weer in als de spreekwoordelijke koek, en bij sommige deelnemers ook een tweede bal. Nadat iedereen zijn traktatie weer op had, ging de groep weer op pad in de richting van Heerde, waar net voor Hoorn een splitsing werd gemaakt, de rijders van de 40 kilometer maakten hun laatste kilometers naar de skeelerbaan en de die-hards gingen nog een rondje Wapenveld, waarna via eek korte stop bij het gemaal aan de ijssel via de Hoogwatergeul koers werd gezet naar Veessen, hier werd een rondje gemaakt langs de inlaat van de hoogwatergeul en de finale werd een route op weg naar Heerde waar rond 14.15 uur weer aan kwam bij de skeelerbaan.

De deelnemers konden terugkijken op een mooie tocht die dit keer alweer voor de 35e maal werd georganiseerd door Skeelerclub Oost Veluwe. Met behulp van de vele vrijwilligers kon de tocht weer in goede banen worden geleid. Dat de deelnemers tevreden waren kon ook wel opgemaakt worden door de vele reacties bij vertrek: Bedankt en tot volgend jaar.

Foto’s zijn hier te vinden: https://jannesw.jalbum.net/230318%20Lentebloesemtocht/

Back To Top