Ga naar hoofdinhoud

B & B en Groepsaccommodatie Silogie

Silogie a

In de markante silo’s van deze voormalige graanfabriek bevinden zich zes luxueuze gastenverblijven. In het gebouw zijn ook een kunstgalerie, een groot atelier en een loftachtige woonruimte gevestigd.

Deze voormalige boerencoöperatie uit de jaren ’50 is een gemeentelijk monument. Een functioneel, robuust en oerdegelijk gebouw met een bijzonder silhouet.
De verrassende ritmiek van ramen en fraaie dakstructuren en de twee uitdagende graansilo’s maken dat het gebouw iets weg heeft van Toscaanse torens.

Oorspronkelijke sfeer
De Malerij is verbouwd met respect voor de dynamiek en het karakter van de oorspronkelijke architectuur. De sfeer van de oude Malerij is terug te vinden in het houtwerk en de kale of ruw gepleisterde wanden en stalen constructies. In de kleinste van de torens is een fraai trappenhuis gesitueerd.
Opvallend is ook het overdekte laadperron met grote luifel. Trechters, graanpijpen, aandrijfassen en hijsinstallaties zijn nog in het gebouw aanwezig. Het zijn charmante details die de oud-industriële functie fraai weergeven.

De ruimtes van de Malerij lenen zich uitstekend voor allerlei groepsbijeenkomsten.
In ontspannen artistieke sfeer schilderen, vergaderen, trainen, workshoppen, brainstormen, mediteren, acteren, musiceren, of een combi van deze bezigheden.

De Malerij ligt aan de rand van het Veluwse dorp Epe. Een gevarieerd landschap van heidevelden en uitgestrekte bossen, overlopend in het weidse rivierengebied rond de IJssel. Zowel de Veluwe als de uiterwaarden zijn een aantrekkelijke omgeving voor echte natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Vanuit de Malerij loop je zo het dorp of de natuur in.

Silogie

B&B en groepsaccommodatie

Paasvuurweg 7 A

8161 CA  EPE

Tel: 0578 611703

info@silogie.nl

www.silogie.nl

Back To Top