Weer brengt spanning, maar Wandel4Daagse heeft 3 mooie avonden

De Wandel4Daagse Heerde ging met een valse start beginnen, de dinsdagavond moest worden afgelast omdat de weersvoorspellingen zo slecht waren dat het niet verantwoord was om te gaan lopen met zo’n grote groep in de bossen rond Heerde. Achteraf bleek dit een goede beslissing want het werd slecht die avond, met wind, regen en onweer. Iedereen was het ook helemaal eens met de beslissing van de organisatie.

Ook de andere dagen bleef er een dreiging in het weer maar afgezien van wat lichte regen op de slotavond werden de overige drie avonden onder goede wandelomstandigheden gelopen. Ruim 1100 deelnemers waren er ingeschreven voor deze avonden, daaromheen liepen ook nog heel veel begeleider, ouders en andere familieleden, wat de bonte stoet op zo’n 2.000 deelnemers bracht. Zij konden weer genieten van mooie routes rondom Heerde. De woensdag werd vertrokken vanaf Sportpark Molenbeek, waar men via de skeelerbaan rondom de Tonnenberg de routes had uitgezet. De donderdag was camping De Mussenkamp het vertrekpunt om ook aan de zuidkant van Heerde de omgeving te verkennen. En op de slotavond werd vertrokken vanaf de Van Meursweide waar de 10 km lopers eerst naar de Bonenburg liepen en vervolgens via Vosbergen naar de Sportlaan liepen waar werd opgesteld voor het Defilé. Rond 20.00 uur werd vertrokken voor het Defilé door het centrum van Heerde. Het defilé werd afgenomen door de Wethouder Sport van de Gemeente Heerde Jan Berkhof.

Dit jaar was er ook een goed doel aan het evenement verbonden, de Veluwse Wens Ambulance. Deze mensen hadden ook de afgelopen weken een voorlichting gegeven op een van de scholen in Heerde. Men kon doneren in een box die bij één van de ambulances van de stichting stond, de opbrengst hiervan was 371 euro, een bedrag dat de organisatie heeft aangevuld tot het mooie bedrag van 400 euro. Iets waar de Stichting Veluwse Wens Ambulance heel blij mee was.

Minpuntje in de organisatie van dit mooie evenement is het feit dat er mensen zijn die nogal tekeergaan tegen vrijwilligers die hun taak uitvoeren die hen is opgedragen. De vrijwilligers die hun best doen het iedereen naar de zin te maken maar wel mensen die aanwijzingen geven die belangrijk zijn voor de veiligheid van eenieder. Als ze hierop dan een scheldkanonnade ontvangen, dan kan de motivatie om zich beschikbaar te stellen wel verdwijnen. Jammer dat niet iedereen begrijpt hoe belangrijk vrijwilligers zijn in de organisatie van een dergelijk evenement.