PERSBERICHT

 Arnhem, 20 juli 2016

 Skeelervereniging zet skeelersport Veluwe op kaart

Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV) geeft samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) en bedrijvenplatform Onze Veluwe de skeelersport op de Veluwe een impuls. Binnen twee jaar moeten met een aantrekkelijke routenetwerk voor skeeleraars, nóg meer toeristen en recreanten in beweging komen.

Gelderland, en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Dat weet nog niet iedereen, maar daar komt binnenkort verandering in.Foto skeeleren

 Mogelijkheden

Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV), de GSF en bedrijvenplatform Onze Veluwe werken samen met ondernemers aan verschillende skeelerroutes die skeeleraars moeten uitdagen om naar de Veluwe te komen. Dat maakt de projectgroep in aanloop naar het EK skeeleren in Heerde en Steenwijk bekend.

„Er zijn in Nederland 1 miljoen mensen met skeelers en die maken nog te weinig gebruik van de mogelijkheden die er zijn”, vertelt Jannes Wolf, penningmeester van SKOV en één van de initiatiefnemers. „Wij zorgen ervoor dat er mooie, duurzame skeelerroutes komen.” De routes worden gepubliceerd op www.skeelerhuus.nl.

Dit moet er toe leiden dat skeeleren in een adem genoemd wordt met Gelderland en de Veluwe. Om mensen te inspireren gebruik te maken van de routes komt er een jaarlijks skeelerevenement, een app en een inspirerende website met promotievideo. De projectgroep wil het aanbod medio 2017 gereed hebben.

 

 Horeca

Ook goed nieuws voor lokale ondernemers. Op de routes en in de omgeving zijn veel horecagelegenheden, hotels en andere ondernemingen die worden betrokken bij  de ontwikkeling van het routenetwerk. Met onder meer speciale arrangementen, kunnen skeeleraars op de Veluwe voor, tijdens of na hun tocht genieten van het andere moois wat de Veluwe te bieden heeft. Zo wordt de sport gekoppeld met toerisme, recreatie, natuur, cultuur en gastronomie. Een gouden combinatie.

Meer informatie bij Jannes Wolff van Skeelerclub Oost Veluwe, telefoon: 06-51459546 of per e-mail: info@skeelerhuus.nl. Website: www.skeelerhuus.nl.

 

De eerste routes zijn gemaakt, er zullen er meer volgen met meer info over alle mogelijkheden onderweg om te overnachten, eten, drinken en de recreatie mogelijkheden.

Rondje Heerde - Wapenveld - 16,87 km

 

Rondje Epe, Oene en Heerde - 29,4 km