NK Marathon Staphorst

Foto’s zijn hier te vinden.

Leden SKOV goed op dreef bij NK Marathon in Staphorst    

 

Tijdens het NK Marathon in Staphorst hebben de leden van Skeelerclub Oost Veluwe goed gescoord en een goede greep gedaan in de medaillepot. Maar liefst 4 medailles werden gewonnen door leden van de Heerder Skeelerclub. Driemaal goud en eenmaal zilver.

Heb begon al goed in de ochtend toen bij de Junioren B Dames Loes Busser de eindsprint wist te winnen van het peloton. Het betrof al haar tweede marathon titel van het jaar want in februari wist ze ook al op het ijs de titel voor zich op te eisen. Dat Loes goed bezig is werd al een tweetal weken eerder bevestigd want bij het NK op baan en weg in Wervershoof en Medemblik wist ze ook al goed in de medailles te rijden en daarmee haar plaats in de selectie voor het EK skeeleren later dit jaar in Pamplona zeker te stellen.

Ook naar Pamplona mag Jorian ten Cate, die twee weken geleden met maar liefst 5 medailles naar Apeldoorn terug kon keren. Helaas geen goud want er was één hele sterke rijder in zijn categorie die 6 van de 7 gouden medailles wist te winnen, Kayo Vos. En ook op de marathon wist deze “slimme” en snelle Vos de zege te pakken. Jorian wist naar de tweede plaats te sprinten voor Ewout Beijeman uit Oldebroek.

Hierna werd het in Staphorst wat rustiger op het podium voor de club uit Heerde. Er waren wel aanvallen waarbij leden actief waren maar podiumplaatsen zaten er niet in. Dat veranderde weer bij de Dames Senioren met enkele kanshebbers uit de SKOV gelederen aan de start. In de eindsprint was het Manon Kamminga die de snelste was en de titel wist op te eisen.

Bij de heren reed er al direct in de wedstrijd een groep van zeven rijders weg, die goed samenwerkend met zes rijders een ronde voorsprong wist te pakken. In de groep zaten maar liefst drie leden van de organiserende vereniging uit Staphorst waaronder de voorzitter van de club, Gerwin Smit. Maar in de eindsprint was het toch de “oude” ervaren rot Ingmar Berga die de titel wist te bemachtigen, een titel die hij nog niet op zijn palmares had staan.